Skip to content
AGRO-PERMA-LAB
Edukacja na rzecz rozwoju agroekologii i permakultury w Polsce
Menu
Projekt APLab
Nowa strona Agro-Perma-Lab
Szkolenie AgroPermaLab Nasiona 2020
Szkolenie liderów Agroekologii 2019
Program
Moduł 2. Suwerenność żywnościowa, agroekologia i globalne zarządzanie rolnictwem
Moduł 3. Zmiany klimatu, metody agroekologii i samowystarczalność gospodarstw
Moduł 4. Regionalne sieci współpracy, organizacje rolnicze i ekologiczne
Moduł 5. Prawa do wspólnych zasobów: ziemia, woda, nasiona, bioróżnorodność
Moduł 6. Planowanie współpracy dla Agroekologii: Polska Deklaracja Agroekologii
Moduł 7. Edukacja i transfer wiedzy w ekologii. Nowe pokolenie rolników i rolniczek
Moduł 8. Ekonomia społeczna, sieci dystrybucji żywności i lokalne rynki
Moduł 9. Agroekologia i polityka: strategie wpływu na instytucje
Trenerzy
Zespół
Galeria zdjęć szkolenia
Film “Czym jest Agroekologia”
Zaprojektuj siedlisko
Gospodarstwa przykładowe AP-LAB
Joanna i Frank Dublerowie – warzywny raj na końcu świata
Elżbieta i Bogdan Chara – w stronę samowystarczalności
Esterka – oaza bioróżnorodności
Zbadaj ekosystem swojego gospodarstwa (PDF)
Polska Deklaracja Agroekologii
Agroekologia
Dlaczego Agroekologia?
Filary i zasady Agroekologii
Sześć zasad Suwerenności Żywnościowej
Co to jest permakultura
Agroleśnictwo – czym jest i dlaczego go potrzebujemy
2 Forum Suwerenności Żywnościowej
Czytelnia
Deklaracja Agroekologii (2015)
Deklaracja Suwerenności Żywnościowej (2011)
Schola Campesina – refleksje
10 faktów o rolnictwie chłopskim w UE
Rolnictwo i żywność a zmiany klimatu
Agroekologia jako alternatywa dla rolnictwa przyjaznego dla klimatu
La Via Campesina w działaniu na rzecz klimatu
Nasiona – dobro wspólne czy własność korporacji
Video
Książki
Kontakt